Domeinnaam

Net als dat elke winkel een adres nodig heeft waar klanten de winkel kunnen vinden heeft een website dat ook nodig. Dit heet een domeinnaam. Het is belangrijk bij het kiezen van een domein dat de naam niet te moeilijk is om te onthouden. Op het moment dat iemand niet jouw domeinnaam kan onthouden kan hij hem ook niet bezoeken. Ik help graag mee met het uitzoeken van een domeinnaam.

Hosting

Elke website of webapplicatie heeft hosting nodig. Een website wordt vaak gehost op een server. Dit is vaak iets technisch wat goed ingesteld moet worden wil de website overal goed zichtbaar zijn. Ook verschilt de hosting per soort website. Een website met relatief weinig bezoeken heeft een minder grote/dure hosting nodig dan een website/webshop met veel meer bezoeken. Ik help graag mee met het inrichten van de hosting voor de website.

SSL (het groene slotje)

Sinds een paar jaar zie je steeds vaker een groen slotje in de adresbalk komen. Dit zorgt ervoor dat de gegevens die worden ingevoerd (bij bijvoorbeeld een contact formulier) beveiligd worden verstuurd naar de eigenaar van de website. Hierdoor is het door hackers (bijna) niet meer mogelijk om mee te kijken wat een bezoeker doet. Ook zijn er verschillende browsers die websites blokkeren die geen SSL hebben.

Kosten

De kosten om een website online te zetten zijn niet hoog, deze kosten zitten vaak bij de kosten voor de website/webshop zelf. Ook hoeft de website maar 1x online worden gezet. Echter kost het wel elke maand/elk jaar een bedrag om de server waar de website op staat (zodat de website te bezoeken is). Hoeveel dit kost is verschillend per aanbieder en per pakket. Hier is daarom op voorhand niks over te zeggen.

Gratis uw website laten controleren